Türkiye’de güneş enerji sektörü her ne kadarda endüstriyel çatı pazarına odaklanmış olsa da, aslında küçük çatı pazarı da hareketli. Bir çok markanın solar inverterleri ülkemizde satılıyor. Bu markalardan bir tanesi Solplanet . Bu inceleme videomuzda detaylı bir şekilde kutu açılışının yanı sıra inverteri enerjilendirip izleme sistemine nasıl entegre edildiğini göstereceğim. Solplanet asw 5000T solar inverter incelemesi marka hakkında ve ürün hakkında size net bir fikir verecektir garanti ederim.
Solplanet ASW 5000 T
İncelediğimiz ürün evsel kullanım için tasarlanan , üç fazlı ve küçük bir yapıya sahip ve kurulumu oldukça basit bir inverter olduğunu söyleyebilirim. Web sitelerinde bulunan tek fazlı ve üç fazlı kurulum videoları oldukça basit ve yararlıca hazırlanmıştır (incelemek isterseniz www.solplanet.net )
Teknik detaylar
IP65 koruma sınıfına sahip dış ortamda kullanılabiliyor. Düşük DC başlangıç voltajı ile sabahları daha erken çalışmaya başlar ve akşamları geç kapanıyor. Kapak açılışına gerek duymayan kolay kurulum. Fan bulunmayan doğal soğutmalı yani sessiz. %150 ye kadar DC/AC oranına kadar destekler. Yani verimli çalıştırma için fazla güneş paneli eklemenize olanak tanır.
Kullanıcı dostu kurulum
İnverter üzerinde ekran olmaması sizi korkutmasın. Artık cep telefonlarımızla kolayca konuşabilen cihazlar sayesinde, bence çok fazla gerek olmayan bir konu.
Kutu içerisinden çıkan phoenix contact sunclix soketler ile güneş panellerinden gelen kablolarınızı özel bir sıkma pensesi olmadan sadece kablo ucunu sıyırarak bağlantı yapmanız mümkündür.(video içerisinde detaylı olarak görebilirsiniz)
Kablosuz bağlantı apartı çok pratik, kesinlikle yanlış takma ihtimaliniz yok. Daha da önemlisi üzerindeki kare kod, solplanet cep telefonu uygulaması ile kolayca sisteme kaydettirilebiliyor.
Cep telefonu ile her şey kontrol altında
Solplanet asw 5000T solar inverter incelemesi konusunda en dikkatimi çeken detay; cep telefonu uygulaması ile tüm detaylara ulaşabiliyor ve kolayca değiştirebiliyor. Belki de bu kadar detay kullanıcıya bırakılmalı mı acaba? bilemedim açıkçası. Uygulama kullanışlı beğendiğimi söylemeliyim. Sistemi internetten izlemek için https://www.aisweicloud.com/ adresine kayıt olmak gerekiyor. İster cep uygulaması isterseniz de bu adresten kayıt olabilirsiniz. Örnek sistem verilerini de incelemek mümkün, size marka hakkında fikir verebiliyor.
Enerji fazlasını kısmak çok kolay
Asw 5000T solar inverter enerji fazlasının şebekeye gitmesini kolayca engelleyebiliyor. Bunun için smart meter adı verilen ve elektrik sayacınızdan hemen sonra takılan cihaz ile birkaç basit ayar ile evrak süreçleriniz tamamlanana kadar enerji fazlasının şebekeye gitmesi engelleniyor. Böylece sisteminizi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Maalesef halen daha evrak süreçleri istenilen kadar kısa sürede sonuçlanmıyor. Detaylı olarak videomuzda bu ayarların nasıl yapıldığını da anlattım.
Web sitesi kullanışlı
Sade bir arayüze sahip web sitesi işlevsel. Aradığınızı kolayca bulabiliyorsunuz. İnverter kurulum videoları oldukça anlaşılır ve güzel hazırlanmıştır. Bizde bu videolardan sonra sistemi cep telefonunuza izleme sisteminize nasıl entegre edeceğinizi açıklamaya çalıştık.
Özetlemek gerekirse;
Güzel bir deneyim oldu benim için ve aklıma takılanları sorabildiğim destek hattının olması kritik öneme sahip bence. Cihaz kurulumu ve izleme sistemine entegrasyonu oldukça rahat halledilebiliyor. Smart meter bağlantısı ve ayarları konusunda da hızlıca işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Ürünler ile ilgili detaylı bilgi için firma sayfasını ve iletişim bölümünü kullanabilirsiniz. www.solplanet.net
Selamün aleyküm, bu smart meter’in kablo bağlantısının tam olarak resmini koyamaz mısınız? Giriş çıkış yük ne tarafa bağlanıcak?
Aleykümselam Abdullah bey, resimde gösteriyoruz sayaçtan gelen kablolar nereye çıkışı nereye data kablosu kesik kesik gösterilen çizimde herşey var . yinede kafanızda tam yer etmediyse firmanın çağrı merkezini arayabilirsiniz.
Şöyle anladım.
1.Sayaçtan gelen elektrik direk smart metere nin girişibe bağlanıcak
2.Metreden çıkan elektrik hem inverter hemde yüke bağlanıcak?
Sonuç olarak;İnverterimizi geri basmicak şekilde ayarladığımız için inverter panellerden üretim yapabiliyorsa meter’a (girişinden gelen elektriği kes ben elektrik veriyorum diyecek) üretim yapamazsa bende elektrik yok girişi aç şebekeden besle diyecek. Doğru mu acaba?
Comments are closed.